Project scope: Main bathroom renovation

Interior Design & Styling by YDM Design Studio.

A dated and tiny bathroom was transformed into a luxurious and functional space at our Ringwood renovation project. We were able to borrow some space from the hallway, which allowed us to create a design that was better suited to the family of 3 currently sharing this bathroom (as it is the only bathroom in the home!). Storage and bench space was a big problem in the original layout, which we solved by adding a wall to wall vanity and shaving cabinet. The large mirror shaving cabinet also helped to make the space appear larger and brighter. A toilet with an in-wall cistern and a fully frameless shower screen were also selected to help create a spacious bathroom.

A combination of large-format stone-look tiles and gloss white tiles were selected to create a bright and cosy space that is also low maintenance. The brushed gold tapware and timber-look vanity then add warmth to the room to create a luxurious feel.